Muziek in de Watermolen van Opwetten! Duo Jopie Jonkers & Koen de Cauter zondag 1 maart 2015

Jopie Jonkers, zang& harp en Koen de Cauter, gitaar & zang spelen zondag 1 maart a.s. in de prachtige Watermolen van Opwetten. Dit duo brengt een repertoire van vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek uit o.a. Argentinië, Venezuela en Cuba. Met hier en daar een enkel Frans chanson. Zij spelen al vele jaren samen maar nog altijd alsof het de eerste keer is, met enthousiasme en creativiteit. Van vrolijke walsjes tot dromerige melodieën. Zie ook : www.huisconcert.com

Het optreden is van 16.00-18.00 uur, zoals gezegd in de Watermolen van Opwetten, Opwettenseweg 203, 5674 AC Nuenen. Tel. 0402636320
Deze molen die in 1884 door Vincent van Gogh werd geschilderd, is een monument. Een prachtige omgeving om naar een concert te komen luisteren. Zie ook : www.dewatermolenvanopwetten.nl en kijk ook even op de facebookpagina van de Watermolen:  facebook.com/dewatermolenvanopwetten

http://vangoghexclusive.com/home/opwettense-watermolen-van-gogh/

Jopie Jonkers: harp & zang volgde les op de venezolaanse en paraguayuaanse bij diverse leraren. Auditief. Hieruit ontwikkelde zij haar eigen unieke speelwijze. Zij maakte haar eerste opnames (LP) in 1976, gaf talloze concerten, TV optredens alsook LP & Cd opnames met verschillende artiesten onder wie Harry Sacksioni . www.jopiejonkers.com  www.huisconcert.com

Koen de Cauter: gitaar & zang. Beroemd Belgisch gitarist, hij bespeeld zijn Selmer gitaar op een intensieve, inventieve en gepassioneerde wijze, met zigeunerinvloeden, maar altijd klinkend als hemzelf. Hij maakte ontelbare platen, LP’s, Cd’s, TV optredens en toerde over de hele wereld met verschillende groepen en beroemdheden..

Samen namen zij 7 Cd’s op waarvan de twee laatsten: “El Charco” 2008 en “Palomita Viajera” 2010 met o.a. Juan Masondo en Alfredo Marcucci, twee Argentijnse grootmeesters in de muziek.

Jopie Jonkers & Koen de Cauter  Foto: Ronald Rietman
Jopie Jonkers & Koen de Cauter Foto: Ronald Rietman