¡Adios Maestro Alfredo! op minifestival te Dranouter 14 juni 2014

Vanwege de 40e editie van het Folkfestival in Dranouter wordt er een minifestival georganiseerd op de plaats waar het allereerste festival werd georganiseerd.  Op 14 juni spelen verschillende artiesten die een band hebben met Dranouter in een concerttent bij de toenmalige jongens school van Dranouter (gemeentezaal De Klakeye). Daar werd 40 jaar terug de allereerste editie gehouden. Een van de groepen die er speelt is : !Adios Maestro Alfredo!: Koen Decauter is nog zo’n bijzondere muzikale ziel die verweven is met de festivalgeschiedenis van Dranouter. Was het nu met het Waso quartet, les P’tits Belges, of de familiegroep waarin hij samen musiceert met zijn kinderen! De keren dat er te Dranouter zijstappen naar jazz; swing en musette werden gemaakt, was Koen al te vaak de aanstoker. Reden genoeg om hem uit te nodigen op 14 juni. Deze keer komt hij langs met 3 andere topmuzikanten (Juan Masondo, Jopie Jonckers en Dick Van der Harst) die allen met de Argentijnse bandoneonspeler Alfredo Marcucci hebben samengespeeld en in dit programma een ode brengen aan de meester. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Argentijnse muziek, tango natuurlijk, maar ook: zamba, milonga, chacarera en andere meeslepende ritmes. De traditie van Juan Masondo, de sprankelende harp van Jopie Jonckers, de altijd verrassende gitaarimprovisaties van Koen de Cauter, het meeslepende bandoneonspel van Dick Van der Harst, samen met de stemmen, waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen, staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek.

Zie ook:http://www.festivaldranouter.be/nl/pagina/33-233/dranouter-40-exclusief-mini-festival.html

2261_me