Jopie Jonkers in Venlo in het kader van de Muziek Biennale Niederrhein

Playlab is een ontmoeting tussen  5 muzikanten die nog nooit met elkaar gespeeld hebben. ’s Middags repeteren en dezelfde avond een concert. (www.playlab.nl )Ditmaal georganiseerd in het kader van de Muziek Biennale Niederrhein.  Duitse en Nederlandse musici ontmoetten elkaar in Museum van Bommel van Dam in Venlo op 17 oktober 2008. www.vanbommelvandam.nl Sessieleider en gitarist Jörg Lehnardt zorgde voor een aangename en creatieve aanpak van het musiceren. Andere musici waren: Rik Cornelissen; accordeon www.rikcornelissen.com , Udo Moll : trompet en, heel bijzonder; computer als improvisatie instrument www.udomoll.de , de uit Ethiopië afkomstige en in Nederland wonende Minyeshu zong met mooie donkere stem melodiën gebaseerd op de pentatoniek uit haar geboorteland. www.minyeshu.nl Ikzelf, Jopie Jonkers speelde harp en zong Latijns-Amerikaans georiënteerde melodiën. Een speciale ervaring omdat de muziek ter plekke gecreëerd werd, terwijl ik meestal gewend ben om grotendeels vaststaande muziek te spelen, waarbinnen altijd veel vrijheid voor improvisatie is dat wel. Een sympathieke club mensen bij elkaar, veel mooie muzikale momenten, kortom een creatief en bijzonder concert.